Barbie papusi de colectie

Timp de 60 de ani, Barbie® a inspirat imaginația fanilor din întreaga lume.

Papusile Barbie de colectie au aparut in anul 2000 sub numele generic Silkstones. Aceasta denumire provine de la materialul folosit pentru fabricarea acestora si anume un tip de plastic dur care imita portelanul.

De atunci, papusile de colectie sunt foarte apreciate de catre colectionarii de papusi Barbie din toata lumea.

Papusile Barbie de colectie pot fi exotice, luxoase sau excentrice si sunt create cu ocazia evenimentelor deosebite pentru a celebra diversitatea culturala, a omagia celebritati mondiale, a celebra personajele indragite din filme de succes, etc.

Incepand cu anul 2001, papusile Barbie de colectie sunt diferentiate in clase valorice folosind un cod al culorilor:

  • Pink Label (numita “cutia roz” din motive evidente) este folosita pentru a denumi papusile Barbie de colectie  care se pot gasi in toate magazinele
  • Silver Label este folosita pentru papusile Barbie de colectie din care se produc cel mult 50.000 bucati
  • Gold Label este folosita pentru editii din care se produc cel mult 25.000 bucati si care se vand doar in anumite magazine.
  • Platinum Label reprezinta o serie exclusivista in care papusile sunt numerotate secvential, iar o serie are maxim 1.000 de bucati. Aceste papusi Barbie de colectie se gasesc doar in anumite magazine.
  • Black Label este o clasificare mai noua si reprezinta o papusa de colectie creata de un designer fiind destinata colectionarilor adulti.

Papusile de colectie au aparut ca urmare a succesului inregistrat de aceasta marca ale carei creatii au inceput sa fie cautate si colectionate inca dinainte de anul 2000.

Spre exemplu, prima papusa Barbie, creata in anul 1959 si care a costat la acea vreme 3$, a fost vanduta la licitatie cu suma de 27.450$.

Cea mai scumpa papusa Barbie de colectie este Stefani Canturi Barbie.

Aceasta a fost creata in anul 2010 de celebrul bijutier australian Stefani Canturi pentru un eveniment destinat colectarii de bani pentru Breast Cancer Research Foundation. Realizarea papusii a durat 6 luni. Papusa are un colier care are in centru un diamant roz australian de 1 carat si este inconjurat de diamante albe care insumeaza 3 carate. Suma pentru care a fost achizitionata papusa, in anul 2010, este de 302.500$.

Si Romania este reprezentata in gama de papusi de colectii Barbie prin Contesa Dracula Barbie.

Incepand cu luna mai va invitam sa vizualizati oferta de papusi Barbie de colectie din magazinul Libelula Vesela.

 


Faceti un comentariu

Important, comentariile trebuie sa fie aprobate inainte de publicare

Viziteaza site-ul Libelula-vesela.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.
Compari.ro - ghid autentic de shopping